rasadnik

 Prunus d.o.o rasadnik Kakanj je osnovan 1997 godine. I predstavlja renomiranu porodičnu firmu koju se bavi proizvodnjom sadnog materijala, projektovanjem zelenih površina različitih namjena, izvođenjem projekata rekultivacije tla, pošumljavanjem, izvođenjem projekata uređenja zelenih površina, održavanjem zelenih površina i sl.

Prunus.d.o.o rasadnik Kakanj je firma za proizvodnju sadnog materijala, (autohtonih)- domaćih vrsta i sorti. (alohtonih) – egzota i kultivara koje nisu lokalnih provenijencija i imaju svoju primjenu i značaj u hortikulturi. Proizvodnja je podjeljena na dva sektora :

Proizvodnja autohtonog (domaćeg) sadnog materijala.

Proizvedenog iz sjemena lokalnih provenijencija. Sa ovom proizvodnjom smo prvi zaštitnici biodiverziteta i prirodnosti naših šuma.Proizvođači smo sadnog materijala koji ima poželjne genetske, morfološke, adaptaciske sposobnosti opstanka i rasta na extremno ugroženim staništima.Proizvodimo sadni materijal koji se dalje koristi za biološke rekultivaciju, pošumljavanje, sanacije klizišta, remedijacije tla i druga projektna rješenja. Primjena ovog sadnog materijala ima širok spektar korištenja od privatnih okućnica pa do ekstremnih klizišta.

Iz bogatog asortimana izdvajamo (divlja trešnja - Prunus avium, orah- Juglans regia, Cornus mas, šumski drijen, Acer.sp.- javor, Fraxinus sp.jasen , Tilia sp.lipa ...).

Proizvodnja sadnog materijala za potrebe u hortikulturi

Sadni materijal za potrebe u hortikulturi. Širok asortiman sadnog materijala koji je klasiran u :

Drvoredne stablašice : Drvoredne stablašice u kojima su primjenjeni stručni standardi uzgoja drvorednih stabala, koji su koncipirani na ekološkim osnovama i primjenom normativa za formiranje drvorednih alejnih stabala. Iz bogatog asortimana izdvajamo :

  • Tila.sp – drvoredne stablašice lipe
  • Fraxinus sp. –drvoredne stablašice, kalemljene forme jasena
  • Morus sp.- Kalemljene forme dud -a 
  • Acer sp. – Kalemljene forme i ukrasni kultivari i dr...

 

Ukrasni grmovi : Ukrasni grmovi koji će ljepotom cvijeta, lista ili ploda oduševiti sve ljubitelje prirode. Novosti u našem rasadniku uvijek ima pratimo trendove i svoj asortiman obogaćujemo sa vrstama koje su nove i nesvakidašnje za naše podneblje. Vrste koje su aklimatizirane i postižu dobar rast i razvoj našem podneblju.Zbog same tehnologije proizvodnje sadnog materijala koji je kao finalni proizvod visoko kondicioniran i ima visok stepen vitaliteta. Ukrasni grmovi su različitih oblika, visina i boje cvijeta. Više možete pogledati u našoj galeriji.

Trajnice (perene) i ukrasne trave, puzavice prekrivačice tla i dr .

Malo zahtjevne a tako puno daju mogu upotpuniti vaš balkon, kamenjar, cvijetne rondele i dr. U praksi ukrasne trave ili trajnice su se pokazale kao izvrsna kombinacija uz sezonsko cvijeće u sklopu urbanih sredina. Jer su adaptivne, koloritne i dekorativne kroz sva godišnja doba.

Prunus.d.o.o. je firma koja vrši i usluge projektovanja, podizanja zelenih površina različitih namjena.

Usluge projektovanja zelenih površina

Stručna lica i educirani kadar će izvršiti i uslugu projektovanja zelenih površina različitih namjena. Umjesto nas govore naše reference uređenja okućnica, javnih gradskih površina, ugostiteljskih objekata. Višegodišnje iskustvo iz oblasti projektovanja, podizanja zelenih površina je rezultiralo uspješno realiziranim projektima kojima ni sami ne znamo broj.

Za Vas ćemo kroz orginalan koncept projektnog rješenja, kvalitetan sadni materijal sa efikasnom ekipom na terenu za kratko vrijeme realizirati vašu zelenu oazu koja će biti reprezentativna kroz sva godišnja doba. Koja će biti prepoznatljiva u Vašem bližem okruženju.

Nastojimo predstavljati standard, biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja; klijentima prvi izbor za kontakt, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner, te društveno odgovorna kompanija.

Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su profesionalnost, uslužnost, povjerenje, inovativnost, ekonomičnost i razumijevanje potreba naših partnera i klijenata

UKOLIKO STE ZAINTERESIRANI ILI IMATE POTREBU ZA USLUGAMA NAŠE FIRME ….
OBRATITE SE SA PUNIM POVJERENJEM.